Címlap Szigetköz hétvége részletes program
Kalandor Vízitúra | Szigetköz hétvége részletes program

Szigetköz hétvége részletes program

 

Szigetközi hétvégi túráinkon általában Dunakilitiről indulva, mindig új utakat keresve, csillagtúrázva járjuk be a Felső-Szigetköz ágrendszerének számtalan vízfolyását. (Az ettől eltérő kiindulási helyet a túra leírásban mindig jelöljük.)

Péntek: egyéni utazás Dunakilitire, találkozás délután/este a duzzasztó mű területén belül lévő Vadvíz kempingben. Bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés, a másnapi program megbeszélése, ismerkedés a csapattársakkal. A kempingben lehetőség van faházas szálláshely igénybevételére, Dunakilitin több panzió, illetve szálloda is található, ezek előzetes lefoglalásában segítséget tudunk nyújtani.

Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9 órára a helyszínre kell érkezni!

Szombat: reggeli után (saját forrásból, bolt a faluban), eligazítás (kb. 1/2 10-kor), a felszerelések átvétele (kenu és lapát osztás), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek és a napi túraterv részletes ismertetése a túravezető által, majd vízreszállás. A gyakorló evezést követően csillagtúrázás a dunakiliti környéki  ágrendszer rendkívül változatos, szigetekkel és zátonyokkal, nádasokkal és kisebb tavakkal, sebesebb és lassabb vízfolyásokkal tarkított vadregényes viziútjain. Napközben több megállóhely, fürdőzés, lesz idő fényképezni és madarakat megfigyelni is! A táborba való visszaérkezés után (kb.16 óra), fakultatív program a duzzasztó mű meglátogatása a túravezető vezetésével, rövid előadás a szigetközi vízszabályozásról, a vízpótló rendszer kiépítéséről, működéséről, majd a Duna medrében lévő zárógát, a fenékküszöb megtekintése. Önköltséges alapon működő közös bográcsos vacsora 18 órától, evőeszközt és tányért mindenki hozzon! Esti program: tábortűz vagy zenés buli a büfében a csapat igényeinek megfelelően.

Vasárnap: reggeli után (saját forrásból), eligazítás, majd vízreszállás. Az előző nap kimaradt útvonalak valamelyikén indul a csapat, vagy a tavakhoz (több is van!) vagy egy kanyargós erdei viziúton kisebb zúgóval, vagy egy kirándulásra a nagy Dunára, lehetőség van bőven, akik már voltak velünk azok is látnak majd új helyeket! Visszaérkezés a táborhelyre kb. 14-15 óra körül. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, kb. 15-16 órától, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Ezen a túrán a bográcsos vacsora önköltséges alapon rendelhető!