Címlap Baja-Gemenc >>új!
Kalandor Vízitúra | Baja-Gemenc (2018)

Baja-Gemenc

 

A Gemenci erdő

A Gemenci erdő az Alföld nyugati szegélyén, a Sárközben terül el a Sió torkolatától délre mintegy 30 km hosszúságban és 5-10 km szélességben. Rendszeresen elöntés alá kerülő 180 km2-es területével nem csak Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, hanem európai viszonylatban is egyedülálló. A Duna forrásától a Fekete-tengeri deltavidékig nem található még egy ilyen nagy, összefüggő ártéri erdő. A Gemenci erdő a Duna-Dráva Nemzeti Park kiemelten fontos, védett területe!

Két napon keresztül a Gemenci erdő vadregényes vidékét járjuk a Duna mellékágain evezve! Az ártéri erdő minden szépségét karnyújtásnyi távolból szemlélve bejárjuk a Grébec-, a Rezéti- és a Csertai-Duna-ágakat, megpihenünk a Duna homokzátonyain, estére pedig Baján szervezünk közös programot. A túra különlegessége, hogy a Gemenci erdőt átszelő kisvasúton is utazunk, sőt a kenukat is vasúttal szállítjuk a vízreszállás helyszínére! Mind a két napon vonatra szállunk, így a lehető legtöbbet láthatjuk a Gemenci erdőből!

A szállás Baján lesz a Petőfi-szigeten, az Ifjúsági táborban, de Pörbölyön a kisvasút végállomásánál, az Ökocentrumban is van sátrazásra és faházas elszállásolásra lehetőség!

Időpont:

június 8-10.
június 15-17.
június 22-24.
augusztus 31-szeptember 2.
szeptember 7-9.
szeptember 14-16.
>>jelentkezés

Részvételi díj:

7900 Ft/fő (diákoknak 6900 Ft/fő)
+kb.2000 Ft/fő a kenuk vasúti szállításának díja!(Szervezés alatt!)
>>További kedvezmények

Kisvasút jegy:

kb.+2600 Ft/fő két napra! (2x oda-vissza út.)
Egyeztetés alatt!

Szállás díj:

+ kb. 2500 Ft/fő (2 éjszaka sátras szállás), vagy
+ kb. 6000 Ft/fő felnőtt (+ kb. 3600 Ft/fő gyermek)
(2 éjszaka ifjúsági szállón.)

Figyelem! Ezen a túrán nem áll módunkban főzni, ezért a bográcsos vacsora helyett önköltséges alapon rendeljük meg a vacsorát! Ennek igényléséről a jelentkezéskor kell nyilatkozni!