Címlap Általában a hétvégi túráinkról
Kalandor Vízitúra | Általában a hétvégi túráinkról

Általános ismertető a hétvégi túráinkról

 

Hétvégi túráinkra várunk mindenkit, aki szeretné megízlelni a vízitúrázás örömeit, aki szereti szabadidejét aktívan, a természet közelségében, a vizek partján eltölteni. Lehet jelentkezni baráti társasággal, egyedül és párban, várjuk a diákokat, a családokat, a fiatalokat és a lélekben fiatalokat egyaránt.

Kezdőknek a Bodrog, Bodrog-ártér, Szigetköz, Mosoni-Duna, Velencei-tó és Tisza-tó programjainkat, gyakorlott evezősöknek (az előzőeken túl) Rába és Hernád túráinkat is ajánljuk.

Hétvégi túráinkon általában (kivételek a túra kiírásban) pénteken 16-17 órától tudjuk fogadni túrázóinkat a kiírásban szereplő táborhelyen. Ha valaki csak este tud megérkezni (pl. munka utáni indulás vagy/és messzebbről kell jönni), az sem baj, sőt lehetőség van arra is, hogy aki máshogy nem tudja megoldani, az a péntek délutáni/esti találkozó helyett, szombaton reggel (az előzetesen egyeztetett időpontig!) csatlakozzon a csapathoz!

Szombaton egész napos programot biztosítunk, (az evezés alapjainak oktatása után túrától függően kb. 10-20 km evezés (nap közbeni megállókal, pihenéssel, fürdőzéssel), bográcsozás, esti közös program, buli, tábortűz, stb.).

Vasárnap általában rövidebb evezős program után kb. 15-16 órától van lehetőség az elutazásra.

Szakképzett túravezetőink feladata minden túrán a megfelelő vízbiztonsági és evezéstechnikai ismeretek elméleti és gyakorlati oktatása, a csapat csak azután szálllhat vízre, hogy minden kenu biztonságos haladása és irányítása már megoldottnak tekinthető. A napi eligazítás során túravezetőink az adott szakaszon való biztonságos evezéshez szükséges ismereteket adják át a túrázóknak, valamint a vizen is segítik a csapat haladását.

Az evezés utáni fakultatív és közös programok szervezése, szintén a túravezetők feladata, hogy a csapat a szárazföldön is a lehető legjobban érezze magát!

 

Minden hétvégi túránkon van csomagszállítás! (Az állótáboroknál nem kell szállítani a csomagokat.)

 

A részvételi díjak minden túrán tartalmazzák a kenuk és lapátok bérleti díját, szállítását, a túravezetést és a csomagszállító autó költségeit. (Mentőmellényt a szükséges mennyiségben térítés mentesen biztosítunk túrázóink számára. Úszni nem tudók és 14 év alattiak számára a mentőmellény viselése a túra során kötelező!)

A szállásdíjak a kiírásban szereplő szálláskatagória díját jelentik a megadott számú éjszakára. (Ha valaki csak egy éjszakát sátrazik a kempingben, az csak egy éjszakát fizet.)

Hétvégi túráinknál igyekszünk több szállás lehetőséget is ajánlani (sátrazás kempingben, faház, panzió), a kiírásban szereplőtől eltérő lehetőségekről elérhetőségeinken tudunk felvilágosítást adni.

 

Azokon a hétvégi túráinkon, ahol más melegétel lehetőség nincsen, mindenki a vendégünk egy közös bográcsos vacsorára, a többi hétvégi túránkon pedig, a bográcsozás, mint lehetőség, önköltségi alapon választható!