Címlap Mazury-tavak részletes program
Kalandor Vízitúra | Mazury-tavak részletes program

A Mazury-tavak túra részletes programja

 

Útvonal:
Budapest-Krakkó-Mazury-tavak/Sorkwity-Ruciane Nida-Zakopane-Budapest

1. nap (augusztus --.)
Az utazás kezdete: találkozó reggel a busznál (Budapesten, később pontosított helyszínen és időpontban!), utazás Krakkóig, útközben rövid megállókkal. Részben buszos, részben gyalogos városnézés, majd irány a kemping.

2. nap (augusztus --.)
Utazás a Mazury-tavakig, útközben kisebb megállókkal, délutáni érkezés a Krutynia folyó partján lévő Sorkwitybe, a vízitúra túra indulási helyére. Szállás kempingben.

3. nap (augusztus --.)
A vízitúra kezdete! A Sorkwity-Bienki közötti kb. 18 km-es szakaszon kisebb tavakon is átevezve, ismerkedünk a Mazury-tavak vidékével, közben persze a fürdőzésre is szakítunk időt! Szállás kempingben.

4. nap (augusztus --.)
A Bienki-Spychowo közötti 22 km-es szakaszon gyönyörű tavakon evezünk keresztül, mint a Gant-tó és a Gancka Struga. Itt is lesz idő pihizésre, ebédszünetre és a kisebb szigetek felfedezésére! Szállás kempingben.

5. nap (augusztus --.)
A Spychowo-Krutyn közötti kb. 20 km-es szakasz talán a túra legszebb része, gyönyörű mezők, mogyoró és berkenyefa erdők között evezve áthaladunk Mazuria legmélyebb taván, a Mokre-tavon is! Szállás kempingben.

6. nap (augusztus --.)
Krutyin-Ukta kb. 13 km. Ezen a napon a kanyargó folyón haladva, átevezünk a hatalmas Piszka erdőségen, útközben megtekintjük a régi ortodox templomot, a Wojwono monostort, és közben bőven lesz alkalmunk megállni, fürdőzni, fényképezni is, hiszen ez lesz a túra legkényelmesebb, pihizős napja. Szállás kempingben.

7. nap (augusztus --.)
Az Ukta-Kamien-Ruciane Nida közötti kb. 28 km-es szakasz a csapat erőnlétének függvényében akár rövídíthető is, de érdemes végigevezni, hiszen itt is van látnivaló bőven: az Iznota környéki különleges, sötét színű folyómeder, a lenyűgöző tájkép vagy a Beldany-tó vitorlásai! A tavat az ipartörténeti műemlék Guzianka zsilipen hagyjuk el, és érkezünk meg túránk végállomására, Ruciane Nida-ra. Szállás kempingben.

8. nap (augusztus --.)
Megkezdődik a hazautazás. Ezen a napon Krakkóig utazunk, útközben rövid megállókkal, este fakultatív programmal. Szállás kempingben.

9. nap (augusztus --.)
Utazás, útközben több megállóval, majd délutáni vagy kora esti érkezés Budapestre.