Címlap Tisza-tó részletes program
Kalandor Vízitúra | Tisza-tó részletes program

A Tisza-tó túra részletes programja

 

Pénteken délután/este találkozó Tiszafüreden a kempingben, bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés után fakultatív program, strandröpi, foci a kempingben, este - igény esetén-  közös pizzázás a szabadstrandon!

Van lehetőség faházas szálláshelyre is, de ezt előre le kell foglalni!

Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9 órára a helyszínre kell érkezni!

Autóval érkezőknek a kempingben parkolási díjat kell fizetni!

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben), eligazítás (kb. 1/2 10-kor), a felszerelések átvétele (kenu és lapát osztás), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek és a napi túraterv részletes ismertetése a túravezető által, majd vízreszállás. A gyakorló evezést követően indul a túra, a napi táv kb. 18-25 km evezés  a Tisza-tó Tiszafüred és Poroszló közötti részein, a csapat igényeinek megfelelően, az időjárás függvényében. (Erős szélben nem evezünk a nagy nyílt vizeken!) Felkeressük a nádrengetegben megbúvó kis tavakat éppen úgy, mint a rejtett csatornákat, a tündérrózsával, sulyommal benőtt nyíltabb részeket és a strandolásra is alkalmas tiszta, nyílt vizeket! Alapesetben Poroszlón pihenő, ebédszünet, fürdés a szabadstrandon. A kempingbe kb. 17 órára érünk vissza, 19 óra körül az önköltséges alapon működő közös bográcsos vacsora (evőeszközt és tányért mindenki hozzon!), mellett beszéljük meg a másnapi programot. Vacsora után tábortűz, vagy bulizás a csapat igényeitől függően.

Vasárnap reggeli után (saját forrásból) vízreszállás, evezés (kb. 10 km) a Tisza-tó Tiszafüredhez közelebb eső részein, az előző nap nem érintett szakaszokat is bejárva! Fényképezés, madárles, rengeteg vízinövény, a fejünk felett összehajló faágak alatt haladva kis csatornákon érünk el a Tiszára, majd onnan visszafordulva, kb. 15 óra körül érünk vissza a kempingbe. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Ezen a túrán a bográcsos vacsora önköltséges alapon rendelhető!